Március 28.szerda: Tököl – Szigetszentmiklós – Slovénia – Olaszország – Nice (Franciaország)

5 órakor találkoztunk Tökölön és máris indulhattunk a Penny elé, ahol a csapat már teljes létszámmal várt minket. 5:28kor indultunk el Granadába. 9:10-kor álltunk meg először, már Szlovéniában. Szlovéniában még 2x álltunk meg, majd 12:40kor léptük át az olasz határt. Ahol virágos díszítés volt a WC-ben és minden automatikusan működött. Viaduktok és alagútak sorozata tárult elénk út közben, a tengert is láthattuk, mesébe illő városokkal és fénylő „szentjánosbogaras” világítással. Olaszországban 2x álltunk meg és 21:30 körül értünk be a franciaországi Nice-ebn lévő Villa Saint Exqupery-be. A szállodában könnyű volt eltévedni, az egyik szobának gyönyörű panorámája is volt, a kertben meg pálmáfák. Az egész környék tele volt velük, nagyon egzotikus látványt nyújtott. Este elmentünk sétálni, találtunk egy gyönyörű parkot, ami sajnos zárva volt. Volt számítógép meg wifi is a szálláson, este és reggel is rácuppanhattunk. :)

 

Március 29.csütörtök: Nice (Franciaország) – Alicante (Spanyolország)

A reggeli nem igazán volt változatos, müzli, lekvár és vaj. De 12 fajta müzli közül választhattunk…

8:10-kor indultunk tovább. Jó nagy dugóba kerültünk, ahol kb. egy órát álltunk. Bekapcsoltuk a Shrekket, amin még Virág is elaludt. 10:30kor álltunk meg először, még Franciaországban. Ahol nagyon jó volt a WC. J Nagyon szuper színes cukros forrócsokit ittak a gyerekek, míg a felnőttek csokival szórt cappucinot kóstolhattak meg, mind a kettő isteni volt! A kicsik bunkert építettek a buszon. Montpelliertnél álltunk meg pihenni 1órát és ettünk iszonyat fincsi fagyit. 15:53-kor léptünk át Spanyolországba (23 C ). A táj gyönyörű. Utunk során iszonyat sok autópálya kapuval találkoztunk, ami rengeteg aprót ad vissza, ha nagy pénzzel fizetsz. A pénzcsörgés hallatán a kicsit azt hitték hogy nyertünk. J 18:00kor álltunk meg újra, ahol a WC-be beszorult a Gréti, de gyorsan kiszabadítottuk. 21:30-kor volt egy 15perces pihink, ahol már spanyol nyelven kértük a kávét. 22:45kor kellett egy 30 perces szünetet tartanunk, ahol megérdeklődtük hogy azon a helyen tudunk-e aludni, de mivel ahhoz nem járt volna reggeli, így folytattuk az utunkat. Mindenki aludt kivéve Petra, Moncsi, Gréti, Andi néni és a Dóri.

Hajnali 1 órára értünk a szállásra, ahol mindenki gyorsan elaludt, mivel a WiFi nem működött. :D

Március 30.péntek: Alicante – Granada

Reggel 8kor keltünk, reggelire fincsi pirítós és croissant volt, mindenki jól tele tömte a pociját. Az olá szót már mindenki nagyon jól használja. „Rövid” buszozás után, 2körül értünk a verseny helyszínére. Alig tudtak angolul, úgyhogy amíg Isabel nem ért oda, addig nehezen magyaráztuk el mit szeretnénk. Csak egy „icipici” probléma volt: a 8 ágyra 9 embert akartak fektetni. Ezért a söfőrünk inkább az Etap Hotelbe szállt meg, hogy kipihenje magát és felkészüljön a hazafelé vezető hosszú útra. A bungalow szép nagy tágas volt ( benne lakott: Viki,Gréti, Moncsi, Petra, Lilla, Moncsika és anyukája és Andrea néni) , de nem volt tükör. A kőház kicsi meg hangos, és 1x be is ragadtak az ott lakók(Virág és anyukája, Enikő és anyukája). Elhelyezkedés után a Carefourba mentünk körbenézni. Vettünk pár souvenirt, a szülők sok gyümikét. Majd 7-kor kezdődött az edzés. A gyönyörű szép, hatalmas csarnokban 5szőnyeg-et találtunk (4melegítő+1verseny). 3 gyakorlatot csinálhattunk csak zenére, kicsit szűkre volt szabva a zenés edzésidő. Vacsorára rengeteget ettünk, volt sokféle saláta, tészta, sültkrumpli grillcsirke valami husi, ami nem hal és fincsi volt. :) És nagyon krémesek joghurtok. 23.00-kor már mindenki durmolt.

 

Március 31. szombat A verseny napja!

Reggel 9-re mentünk reggelizni, mert 10-kor volt a megnyitó ünnepség. A reggeli: helyi piskóta, szendvics, kakaó, gyümik. Magyar zászló mögött az egyesületeink képviselhették magukat. Ott voltak a Krakkoiak is, akikkel már sok nemzetközi versenyen találkozhattunk. Kicsikkel melegítettünk, Moncsika szép gyakit csinált, spanyolos előadásával elvarázsolta a bíró néniket. “Nagyon jól éreztem magam, mindenki szép ruhába volt és mindenki szépen tornázott.” Lili is összeszedetted dolgozott élete 1. nemzetközi versenyén. “Kicsit izgultam, de azért jó volt!” Az Enikő gyakorlatának is a 3/4-e nagyon dögösre sikeredett, a végére becsúszott pár baki, de ő is ügyesen dolgozott. “Tetszett a verseny, mert izgalmas volt, nagyon hajlékonyak voltak a lányok és mindenki jól érezte magát.” Ezek után a nagyok melegítettek, akik fiúkkal versenyeztek. :O 2 FIÚ induló is volt eltérő egyesületből :O Ők is dresszbe adták elő gyakorlatukat, hát elég sokkoló látványt nyújtott. Petra 2 kisebb ejtéssel az előkelő 3. helyen végzett.”Kicsit meglepő volt, hogy fiúkkal versenyeztünk, és féltünk, hogy megelőznek minket.” Moncsi is hibázott kicsiket, de megnyerte a felnőtt versenyt. “Hatalmas élmény volt itt lenni, és megtudni milyen egy spanyol verseny.” Délután versenyzett Gréti, Virág, és a Viki. Gréti kötélgyakorlatával bekerült a fináléba. “Tetszett a verseny, mert ilyen messze még nem voltam a szüleim nélkül és kicsit izgultam, hogy hányadik leszek.” Virágunk is remekelt ő mindkét szerrel kötéllel és karikával is fináléba keült. “Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó volt találkozni más nemzetiségüekkel.” Vikinek nem sikerült fináléba kerülnie, de ő is szépen helyt állt és szép gyakorlatokat csinált. “Fura volt fiúkat látni versenyezni.” 43 egyesületből 236 kislány + 2 FIÚ mérte össze tudását. Az eredményhirdetésen le lehetett ülni, és csak az első 3 kislányt hirdették ki. Az 1. kupát is kapott, az első 3 spiccipőt, és mindenki kapott egy nagy zacskó ajándékot is. Az ebéd McDonald’s volt, mivel a versenyt a meki szponzorálta. (hazai ízek.. ;)) a vacsora ismét bőséges volt pizza, meg sült husi is volt. A kicsik azt mondták hogy “ízletes, finom és guszta volt”. Sokáig fennt voltunk, mert a Viki szülinapját egy helyi tortával megünnepeltük, énekeltünk, Moncsika még táncolt is. :D Hajnali 1óra volt mire mindenki megnyugodott és ágyba került.

 

Április 1. vasárnap A finálé napja!

Ma sokáig aludhattunk, 9kor keltünk. Még várt ránk 1 verseny Gréti és Virág képviselt minket a fináléban. Végezetül szép gyakorlatokkal Virág 4. Gréti 5.helyezést ért el. Közbe adódott egy kis problémánk, Virág feldobta a kötelét a falmászó fal tetejére, Gréti mivel már régóta ki akarta próbálni ezt a falat megpróbálta leszedni, de az érdes fal felsértette a térdét. Szóltunk a helyi edzőnek és máris elláták lefertőtlenítették a sebét és betapaszozták, Gréti hősiesen viselte ezt. J Majd szóltunk a bácsiknak, akik leszedték nekünk a kötelet így Virág a saját kötelével tudott versenyezni. “Nagyon szerettem volna kipróbálni ezt a mászófalat, nem éreztem hogy felsértettem a lábamat és a Lili szólt hogy vérzik a térdem. De azóta se fáj, úgyhogy túlélteem!!” :D Ebédre jó nagy utazós csomagot kaptunk, és elindultunk Granada szívébe várost nézni, ahol 3órát bóklásztunk és jól bevásároltunk ajándékokból. Majd 10re értünk az 1. szállásunkra visszafelé, út közbe meg se álltunk, úgyhogy nagyon szuperek voltunk. Mindenki gyorsan elaludt a fáradtság miatt.

Április 2. hétfő Alicante (Spanyolország) – Nice (Franciaország)

Ma nagyon korán keltünk (6:50), mert hosszú út várt ránk. Szokásos reggeli után 8órakor elindultunk a tengerpart felé. 11:40kor értünk le Orpesaba, ahol 1,5 órát töltöttünk el. Pancsoltunk, fotózkodtunk, vásároltunk, gyönyörű volt! Virág “hősiesen megfürdött” a tengerbe. “Saras volt a víz, de jó volt benne ugrálni”(Virág). “Volt egy mászóka, amire jó volt felmászni.”(Lili) “Építettünk egy homokvárat, de idő hiánya miatt csak félig lett kész, ezért nem sikerült belefolyatni a vizet.” (Moncsika) “Nagyon jó volt a víz, csak egy kicsit iszapos.” (Enikő) “Tökéletes hely volt képek készítéséhez.” (Petra) Találkoztunk magyar turistákkal, akik egy hetet töltenek majd itt, akik azt hitték távolról, hogy valami északi nép vagyunk, hogy belementünk a hideg vízbe. J Fél5-kor álltunk meg Barcelonánál, kávéztunk, ami habcsókokkal volt tele. Utána 6kor kellett megállnunk, majd egy tervezetlen megállás következett, mert a nagy Moncsi már nem bírta WC nélkül. Innentől kezdve Niceig száguldottunk. 1-re értünk oda, ahol elég körülményesen, de ügyesen megoldottuk a szállásunkat. Pár órát aludhattunk csak. Este jó kis buli volt a nagyok szobájában. ;):D

Április 3. kedd Nice (Franciaország) – Olaszország – Slovénia – Szigetszentmiklós – Tököl

Nehezen indult a reggel, mert 6:50kor már fent kellett lenni. Ez persze csak a jobbaknak sikerült. ;) Elindultunk Monacoba, F1es pályát megnézni és persze a Casinot. Nagy dugóba keveredtünk ezért, de megérte a gyönyörű kilátás és a helyszín. Rengeteg képet készítettünk, nagyon szépek lettek. Viadukt – alagútas út nappal még szebb, mint éjszaka, ilyen kilátást nem mindennap lát az ember. Majd megálltunk 15percre gyorsan pisiltünk és száguldottunk is tovább, majd egy 30perces megálló követezett, ahol megkóstolhattuk az eredeti olasz ízeket. Pizzákat, tésztákat ettünk, különleges és finom volt. Az következő pihenőig megnéztük a Garfild mesét ( utunk során harmadszor J) Az újabb megállásnál megittuk az utolsó olasz kávénkat. És végigaludtuk a további utat… 1.24-re értünk Szigetszentmiklósra!

Comments are closed.